I am a racer for autism

Toata lumea când se prezintă și trebuie să spună ceva despre el începe prin a spune numele, vârsta și meseria, așa că : sunt Nedelcu Ștefan Tudor, un tată câmpinean la al doilea majorat (majorat = 18 ani, al doilea, do the math), și weekendu ăsta sunt racer for autism

Fetița mea a fost diagnosticata cu TSA (Tulburări de Spectru Autist), iar dupa 2 ani de terapie comportamentală ABA este aproape complet recuperată. Să ai autism nu este o stigmată, nu esti o cauză pierdută, deși sistemul medical românesc tinde spre această abordare. Există ONG-uri care se ocupă cu strângerea de fonduri, programe de terapii complementare și terapii alternative pentru recuperarea acestor copii.

Această toamnă RAA (Romanian Angel Appeal) organizează pentru a patra oară Câmpina Open MTB - race for autism. Această toamnă sunt concurentul cu numărul de concurs 219. De ce n-am fost concurent și în alte toamne ? Pentru că până acum nu am biciclit în mileniul ăsta !

Un bun prieten s-a lăsat de fumat și s-a apucat de alergat. Și a alergat. Și a terminat semimaratoane, maratoane, la sfarsitul acestei luni vrea să alerge și un ultramaraton de 100 km. Și nu s-a oprit aici, a convins-o și pe sor-mea să alerge.

Începuse și pe mine să mă convingă, dar mi-am dat seama că nu e de mine, cel puțin momentan, alergatul la greutatea mea mi-ar distruge genunchii. Așa că am ales o alternativă mai puțin 'dăunătoare' pentru genunchii mei, și anume mersul pe bicicletă. Economisesc chiar 50 lei pe lună ducându-mă la serviciu cu bicicleta și nu mai iau abonament de tramvai !

Dacă mi-ar fi spus cineva acum jumate de an că o să mă apuc și de curse de biciclete îi radeam în nas, dar cum până și fi-mea s-a apucat de concursuri de alergat (Crosul “Alearga tu pentru ei!”, cursa Martinel, Brasov, 11 iulie 2015, #351 ) eu de ce să nu mă apuc ?

Tu ce mai astepți ? Take the fun between your legs & be a racer for autism !

Stefan
01 Septembrie 2015